Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Something Had a Hold of My Internet Connection
Old 04-13-2016, 11:43 AM   #1
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
easysurfer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,885
Something Had a Hold of My Internet Connection

Experienced an odd occurrence with my broadband connection today. Did my daily surfing in the morning, reading the news, going here, Facebook and such. Then took a break to do some housework. When came back to do my afternoon surfing (yeah, a lot of time online), something had a hold of my internet connection.

I could see the lights on the router and hard drive indicator flickering. Instead of restarting the router and cable modem, I shut down the PC. As soon as I did that, I could connect no probably with my phone. When I rebooted the PC, the router/hard disk lights started flickering again and I couldn't connect. Then I shut down again and could connect with my smartphone.

I then expected to see a ransomware screen or something pop up but didn't wait to find out. Each day around 7 in the morning, I have an image backup of my system done so reverted back to that. In 3 minutes time, restored and back to the way things are since the morning.

But, the lockup was strange.
__________________

__________________
Have you ever seen a headstone with these words
"If only I had spent more time at work" ... from "Busy Man" sung by Billy Ray Cyrus
easysurfer is online now   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-13-2016, 11:46 AM   #2
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,429
Maybe you have some updates taking place on your modem, router, or SW on your PC.
__________________

__________________
MichaelB is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 11:46 AM   #3
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,359
Is wireless enabled on your router? Perhaps someone nearby was using it?
__________________
GrayHare is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 11:50 AM   #4
Full time employment: Posting here.
FIREmenow's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 590
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
Maybe you have some updates taking place on your modem, router, or SW on your PC.
That's my guess - possibly your latest birthday present from Mr. Gates..... now it has to start over
__________________
FIREmenow is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 11:50 AM   #5
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 620
It could be that your router was assigning the same internal IP address to both devices. I had that happen a while back. A friend's smart phone conflicted with my web cam. Sometimes the web cam would be inaccessible, sometimes the smart phone would be very sluggish.
__________________
Which Roger is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 11:54 AM   #6
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
easysurfer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,885
Quote:
Originally Posted by FIREmenow View Post
That's my guess - possibly your latest birthday present from Mr. Gates..... now it has to start over
Very well might be. Well, I'm off to do some grocery shopping so when I come back, I'll see if I have a working computer or not .
__________________
Have you ever seen a headstone with these words
"If only I had spent more time at work" ... from "Busy Man" sung by Billy Ray Cyrus
easysurfer is online now   Reply With Quote
Old 04-13-2016, 03:15 PM   #7
Thinks s/he gets paid by the post
grasshopper's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,670
Today is the monthly Microsoft update day, I started Ms G @ 6am it seemed to take until 11am.
__________________

__________________
For me experiences are not good or bad, just different
grasshopper is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have you had success with Internet purchases? DAYDREAMER Other topics 24 02-08-2015 11:35 AM
Forum internet connection timing out bbbamI Forum Admin 5 08-03-2010 12:08 AM
theoretical internet connection question Khan Other topics 14 09-08-2008 08:13 PM
Wireless internet connection jambo101 Other topics 12 08-17-2008 10:40 PM
ER'd from something or to something? RockMiner Life after FIRE 21 07-27-2005 08:37 PM

 

 
All times are GMT -6. The time now is 11:11 AM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.