Join Early Retirement Today
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Quicken Premier 2014 update
Old 03-26-2015, 08:52 AM   #1
Full time employment: Posting here.
Join Date: Mar 2008
Posts: 617
Quicken Premier 2014 update

I was prompted for update this morning on Quicken. The details for the update indicated that it was a two-step authentication-which I thought was good. But I see now that when I try and update, Quicken wants me to enter my Quicken ID-which I use for TurboTax. Does this mean that all my financial information is now going to Quicken server?!

bizlady is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-27-2015, 02:13 AM   #2
Recycles dryer sheets
Join Date: Nov 2013
Posts: 64
In Quicken 2014 and 2015, an Intuit ID is required for online updates and downloading transactions, so you may have already set that up when you installed the software. You can still choose how your data file is protected and also whether any data is synced to the Quicken cloud.

In File -> Set Password for this data file, you can choose to use either your Intuit ID password or a standalone password.

In Edit -> Preferences -> Intuit ID, you can see which Intuit ID is associated, and choose whether "Mobile and Alerts" is enabled. The Mobile and Alerts feature would require syncing to the Quicken Cloud so you can access your data on a mobile device. You don't need to *ever* set that up, or it can be disabled (and the cloud data deleted) from this same Preferences screen.

Here are two links about the Intuit ID.
What is the Intuit ID? - Quicken Support

Done is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2015, 03:37 AM   #3
Thinks s/he gets paid by the post
bUU's Avatar
Join Date: Dec 2012
Location: Georgia
Posts: 1,707
I haven't encountered what you're reporting, but know that uploading some of your financial data to Quicken's server is an option, one that I deliberately disabled. (I do have Quicken connected to the service - I just don't transfer any data up.)
Attached Images
File Type: jpg Untitled.jpg (14.9 KB, 5 views)
bUU is online now   Reply With Quote

quicken 2014, quicken update

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quicken 2014 bizlady FIRE and Money 37 12-05-2013 12:23 PM
Quicken 2014 does not start Katsmeow Other topics 5 11-13-2013 03:45 PM
Canadian Premier Will Have Heart Surgery in the US SarahW FIRE Related Political Topics 57 02-25-2010 05:55 PM
AARP/Aetna Premier Health Insurance: A Rant tangomonster Health and Early Retirement 12 11-03-2008 05:12 PM
TurboTax Basic vs. Turbo Tax Premier Geoffrey FIRE and Money 20 01-20-2008 12:15 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:46 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.