Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Instant email notification not working?
Old 11-16-2011, 10:14 AM   #1
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Instant email notification not working?

For years, I have had my thread subscription set to automatically subscribe to any thread I post to, and I have the Thread Subscription options set to 'instant email notification'.

I have not received a thread email notification since 07NOV.

The threads are showing up in 'subscribed threads', and they are tagged 'instant notification'. My email address is still the same and listed properly, and they don't appear to be being blocked on my side.

Did something break?

-ERD50
__________________

__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-16-2011, 10:21 AM   #2
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: On the road again
Posts: 20,929
Try changing it to an alternate email to see if it works.
__________________

__________________
MichaelB is online now   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 11:39 AM   #3
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
First, I just turned the feature off, then on - but no change.

Then, as you suggested, I changed it to a g-mail address I have, I got the change notice, responded and I started getting updates as before.

I changed it back to the old one (first checking that I had support@early-retirement.org white-listed), and I don't get the change email to that old address that worked for years.

I switched again to the g-mail address, got the change notice, replied and that works.

Why would it not like my old email address after all these years? FYI, that address has an underscore char "_" in the name, I've seen that mess up some systems. But then something changed as of 07NOV2011.

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 11:57 AM   #4
Moderator Emeritus
 
Join Date: May 2007
Posts: 10,688
It is my understanding that we have changed email provider and that some people (including me) are experiencing problems with notifications. What email service do you use?
__________________
FIREd is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 11:59 AM   #5
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
The one that stopped working is my local (small) ISP.

I'll PM you the domain name.

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 01:03 PM   #6
Administrator
Janet H's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pacific NW
Posts: 4,770
Quote:
Originally Posted by FD View Post
It is my understanding that we have changed email provider and that some people (including me) are experiencing problems with notifications. What email service do you use?

This is accurate and we're still trying to resolve assorted issues with notifications. They impact outlook 2007 users, hot mail users and many small providers as well.
__________________
E-R.org Custom Google Search | You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it. (Robin Williams)
Janet H is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 01:15 PM   #7
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
donheff's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,100
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
First, I just turned the feature off, then on - but no change.

Then, as you suggested, I changed it to a g-mail address I have, I got the change notice, responded and I started getting updates as before.

I changed it back to the old one (first checking that I had support@early-retirement.org white-listed), and I don't get the change email to that old address that worked for years.

I switched again to the g-mail address, got the change notice, replied and that works.

Why would it not like my old email address after all these years? FYI, that address has an underscore char "_" in the name, I've seen that mess up some systems. But then something changed as of 07NOV2011.

-ERD50
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
The one that stopped working is my local (small) ISP.

I'll PM you the domain name.

-ERD50
Maybe the ISP kicked on some new spam filters and is blocking ER.org mail. Or maybe you accidentally marked one as spam and are filtering it at your end?
__________________
Every man is, or hopes to be, an Idler. -- Samuel Johnson
donheff is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 02:08 PM   #8
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Quote:
Originally Posted by donheff View Post
Maybe the ISP kicked on some new spam filters and is blocking ER.org mail. Or maybe you accidentally marked one as spam and are filtering it at your end?
Maybe, but I did verify I have that domain white-listed, so that should over-ride anything else, I think?

Since the mods/admins have acknowledged there is an issue across several domains, I'm not going to bother my ISP with any questions on their filtering. Plus, the gmail address that I kicked it over to is working fine, so I'm OK now. If anyone else is having the problem, they could easily set up a gmail account for this purpose.

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2011, 09:41 PM   #9
Thinks s/he gets paid by the post
veremchuka's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: irradiated - too close to the nuclear furnace
Posts: 1,294
I don't mean to hijack your thread but along the lines of "why doesn't this work when it used to", sometimes a thread I have read is a different color than the ones I have not read. There is no rhyme or reason to this, some are colored some are not and it doesn't matter if I posted in them or not. Why? I used to be able to tell threads I had read based upon the color but now I can't always rely on that. Same pc, same OS nothing is different.

TIA.
__________________
veremchuka is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2011, 12:29 AM   #10
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: May 2006
Location: Largo
Posts: 1,945
I'm also having notification problems. I haven't changed anything. Using a major provider and I do all my email online via webmail.
__________________
Buckeye is offline   Reply With Quote
Better, now a new problem?
Old 11-25-2011, 04:48 PM   #11
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Better, now a new problem?

Well, things were going OK to my google email address, but in the past couple days, I've started to get multiple updates on several threads emailed to me - the same ones appear over and over again throughout the day. I'm not sure what triggers it - it seems like the whole group gets sent whenever any notice occurs?

My in box is filling up faster than I can trash them (not really, but it's a lot!).

I tried logging in/out. Same thing.

Anyone else seeing this?


-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2011, 07:34 AM   #12
Moderator
Alan's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Eee Bah Gum
Posts: 18,742
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
Well, things were going OK to my google email address, but in the past couple days, I've started to get multiple updates on several threads emailed to me - the same ones appear over and over again throughout the day. I'm not sure what triggers it - it seems like the whole group gets sent whenever any notice occurs?

My in box is filling up faster than I can trash them (not really, but it's a lot!).

I tried logging in/out. Same thing.

Anyone else seeing this?


-ERD50
I use GMail, and am having no issues. I wish I could suggest something to help - sorry.
__________________
Retired in Jan, 2010 at 55
Now it's adventure before dementia
Alan is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2011, 08:17 AM   #13
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
OK - I seem to have the same group of 12 during a certain time period that just keep popping up time and time again. I'll try unsubscribing from those specific threads and see what happens.


-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Duplicates issue problem was on my end - fixed
Old 11-26-2011, 01:09 PM   #14
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Duplicates issue problem was on my end - fixed

Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
OK - I seem to have the same group of 12 during a certain time period that just keep popping up time and time again. I'll try unsubscribing from those specific threads and see what happens.

-ERD50
Odd timing with the other er.org notification issue, plus all my duplicates were from er.org.

But, I looked at my gmail on the web - the duplicates were not there. Some googling indicated this can happen if the Thunderbird files get corrupted. After backing up my email folder, and just deleting the ".msf" file for that account (it is rebuilt on start-up w/o losing anything), all is back to normal.

Apparently, it thought they were not loaded and must of kept reloading them from the cache.

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2012, 11:21 PM   #15
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: May 2006
Location: Largo
Posts: 1,945
Still not getting any notifications. Any new feedback?
__________________
Buckeye is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 09:35 AM   #16
Thinks s/he gets paid by the post
kyounge1956's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,172
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
Try changing it to an alternate email to see if it works.
I still can't figure out how to get my main ISP (Earthlink) to allow the mails from E-R to come through. They are not even getting far enough to get caught in my spam filter.

Switching the notifications to another email worked for me...now all I have to do is configure Mail to pick up the incoming messages at that address as well as my main email.
__________________
kyounge1956 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 09:56 AM   #17
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso) Give me a forum ...
REWahoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Texas Hill Country
Posts: 38,969
Quote:
Originally Posted by kyounge1956 View Post
I still can't figure out how to get my main ISP (Earthlink) to allow the mails from E-R to come through.
I suspect the gerbil running on the little wheel powering the server is eating your emails.

I didn't realize Earthlink was still in business...
__________________
Numbers is hard.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski

Retired in 2005 at age 58, no pension

REWahoo is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 11:07 AM   #18
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Quote:
Originally Posted by kyounge1956 View Post
I still can't figure out how to get my main ISP (Earthlink) to allow the mails from E-R to come through. They are not even getting far enough to get caught in my spam filter.

Switching the notifications to another email worked for me...now all I have to do is configure Mail to pick up the incoming messages at that address as well as my main email.
I don't think the problem is on your end. There is nothing you can do (other than make sure they are not blocked or sent to some folder you are not looking at, or some other rule applies). Apparently, the problem is that the er-org mail sender thingee has problems with some addresses. It worked for me for years, then they made undisclosed changes, and it stopped. But when I switched er-org to point to my gmail address, it worked again.

My ISP email address (the one that does not work) has a 'special' char (not alpha-numeric). I've seen other systems that didn't play nice with such an address. But it's legal, so the problem is on the sender side. That may or may not be the er-org issue.


-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 11:27 AM   #19
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 16,321
Quote:
Originally Posted by Janet H View Post
This is accurate and we're still trying to resolve assorted issues with notifications. They impact outlook 2007 users, hot mail users and many small providers as well.
Is EarthLink one of them? See earlier post by kyounge1956.

Any update since 11/16/2011?

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 11:43 AM   #20
Administrator
Janet H's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pacific NW
Posts: 4,770
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
Is EarthLink one of them? See earlier post by kyounge1956.

Any update since 11/16/2011?

-ERD50

Earthlink is still not passing mail and we are still looking for solutions
__________________

__________________
E-R.org Custom Google Search | You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it. (Robin Williams)
Janet H is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Working Backwards to FIRE Tif7 Hi, I am... 2 11-11-2011 05:57 PM
Email Huston55 Forum Admin 1 08-09-2011 09:34 PM
FIRECalc is not working? wanaberetiree FIRECalc support 3 07-31-2011 09:19 PM
ER with one spouse still working Packman Life after FIRE 22 07-13-2011 09:34 PM
What percentage of your working income do you spend in retirement? KisKis FIRE and Money 29 07-06-2011 12:59 AM

 

 
All times are GMT -6. The time now is 07:27 AM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.