Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Getting error message on Firecalc
Old 01-20-2012, 07:15 PM   #1
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
Getting error message on Firecalc

I've been using Firecalc and am confused by a message I've been getting. I can input my numbers and get data out if in the Investigate tab I opt for "Display the results of the retirement plan". If I choose any other option I get the following message:

FIRECalc® Results
FIRECalc 3.0
Close the Results Window
Display (hide) input data
FIRECalc Results
ERROR -- Cannot continue.
Your browser is not sending the data you entered, so no processing can be done. This version of this program was replaced long ago, so I suggest you use new new one.

If there is a newer version than 3.0, I can't find it. Can anyone help me out? Thanks for your time.
Marc
__________________

__________________
marber is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-21-2012, 05:42 AM   #2
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
I can't reproduce but also can't get any tab to work from the iPad. When I get to the desktop I'll check again - could be a OS problem?
__________________

__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 06:08 AM   #3
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
I'm using a MacBook Pro. I have used this same lap top in the past without getting the error message.
__________________
marber is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 07:24 AM   #4
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
I just logged in using the desktop and used FireCalc without any problem. However, I still can't use it from the iPad. Will advise technical support. Thanks for letting us know.
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 07:28 AM   #5
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chicagoland
Posts: 11,959
I just tried out FIRECALC on my iPad and it worked. Instead of having the option tabs appear as separate windows, they appeared all in one long page (maybe that's normal and I just never noticed it), but otherwise it worked. Even generated the chart, which I assumed wouldn't work. FWIW
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 60% equity funds / 35% bond funds / 5% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is online now   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 07:40 AM   #6
Dryer sheet aficionado
Wrirya's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 29
Would you mind if I asked what is firecal? How do you use it and should I look into it. Thanks in advance
__________________
Wrirya is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 07:41 AM   #7
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
I just tried out FIRECALC on my iPad and it worked. Instead of having the option tabs appear as separate windows, they appeared all in one long page (maybe that's normal and I jus never noticed it), but otherwise it worked. Even generated the chart, which I assumed wouldn't work. FWIW
Thanks for that. I didn't check that but will and post back. Marber, does this help you any?
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 08:02 AM   #8
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
Quote:
Originally Posted by Wrirya View Post
Would you mind if I asked what is firecal? How do you use it and should I look into it. Thanks in advance
Wrirya, FIREcalc is a calculator that let's you enter income, portfolio and pension data and then calculates the likelihood you will outlive your portfolio. Along the bottom of the screen there is a tab where you can access it.
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 08:06 AM   #9
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
Thanks for that. I didn't check that but will and post back. Marber, does this help you any?
Last night I sometimes got all the tabs shown in 1 long window but I still could only get data for the default investigate view which is "Display the results of the retirement plan". Tried again this morning & still get the same error message that I listed in the 1st post of this thread for all other options.
Marc
__________________
marber is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 08:11 AM   #10
Moderator
Alan's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Eee Bah Gum
Posts: 21,074
Quote:
Originally Posted by Wrirya View Post
Would you mind if I asked what is firecal? How do you use it and should I look into it. Thanks in advance
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
Wrirya, FIREcalc is a calculator that let's you enter income, portfolio and pension data and then calculates the likelihood you will outlive your portfolio. Along the bottom of the screen there is a tab where you can access it.
Wrirya, if you are having trouble finding the link, here it is.

FIRECalc: A different kind of retirement calculator
__________________
Retired in Jan, 2010 at 55, moved to England in May 2016
Now it's adventure before dementia
Alan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 09:02 AM   #11
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chicagoland
Posts: 11,959
Quote:
Originally Posted by marber View Post
Last night I sometimes got all the tabs shown in 1 long window but I still could only get data for the default investigate view which is "Display the results of the retirement plan". Tried again this morning & still get the same error message that I listed in the 1st post of this thread for all other options.
Marc
It appears something has changed for the better. I entered a scenario that I knew would fail and the summary and chart reflected same. But where I was getting one long window on my iPad, it's now displaying each page individually. Might have been something squirrelly earlier, but it appears to be working correctly now...
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 60% equity funds / 35% bond funds / 5% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is online now   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 11:06 AM   #12
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
It appears something has changed for the better. I entered a scenario that I knew would fail and the summary and chart reflected same. But where I was getting one long window on my iPad, it's now displaying each page individually. Might have been something squirrelly earlier, but it appears to be working correctly now...
Mine as well
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 02:09 PM   #13
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
Still having a problem here. Same error message. Tried using my wife's computer which is a MacBook and had the same results.
Marc
__________________
marber is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 02:16 PM   #14
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chicagoland
Posts: 11,959
Quote:
Originally Posted by marber View Post
Still having a problem here. Same error message. Tried using my wife's computer which is a MacBook and had the same results.
Marc
I wish I could. I just tried all the buttons on the Investigate tab and I get a result each time. I wonder if it's something in the data you've entered, have you tried just leaving the default data in to see if that works? If so, we might be able to help get you going again...

I see there may have been a FIRECALC problem for Chrome users FWIW Google Chrome Browser / Firecalc. No idea if it's an issue for Safari (assuming) though I went in thru Safari on my iPad no problem, so I doubt that. I use IE on my desktop.
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 60% equity funds / 35% bond funds / 5% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is online now   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 02:26 PM   #15
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
I wish I could. I just tried all the buttons on the Investigate tab and I get a result each time. I wonder if it's something in the data you've entered, have you tried just leaving the default data in to see if that works? If so, we might be able to help get you going again...

I see there may have been a FIRECALC problem for Chrome users FWIW Google Chrome Browser / Firecalc. No idea if it's an issue for Safari (assuming) though I went in thru Safari on my iPad no problem, so I doubt that. I use IE on my desktop.
Good idea Midpack,
Wished I had something better to report but when I used the default data, I got the same results.
Marc
__________________
marber is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 03:02 PM   #16
Administrator
Janet H's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pacific NW
Posts: 4,954
Marc - I'm sorry you're having trouble. What browser version are you using?
__________________
E-R.org Custom Google Search | You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it. (Robin Williams)
Janet H is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 03:24 PM   #17
Confused about dryer sheets
 
Join Date: May 2011
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by Janet H View Post
Marc - I'm sorry you're having trouble. What browser version are you using?
Janet,
I'm using Safari Version 5.1.2 (6534.52.7).
I really want to thank everyone for your imput. Whether I get this going or not, your help is much appreciated!
__________________
marber is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 03:42 PM   #18
Moderator Emeritus
 
Join Date: May 2007
Posts: 11,031
I get the same error.

I open FIREcalc, click on the "investigate" tab, select "investigate changing my allocation" (for example), click "submit" at the bottom of the page and I get this:



I have not changed any of the default data.

I use Safari 5.1.2

Edit: no problem in Internet Explorer or Firefox. No problem either with Safari for iPad.
__________________
FIREd is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2012, 11:26 PM   #19
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 18,255
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
I wish I could. I just tried all the buttons on the Investigate tab and I get a result each time. I wonder if it's something in the data you've entered, have you tried just leaving the default data in to see if that works? If so, we might be able to help get you going again...

I see there may have been a FIRECALC problem for Chrome users FWIW Google Chrome Browser / Firecalc. No idea if it's an issue for Safari (assuming) though I went in thru Safari on my iPad no problem, so I doubt that. I use IE on my desktop.
I thought this sounded familiar. I don't get the error now, but I don't know when or what might have changed.

FYI, I'm now on: Chromium 15.0.874.106 (Developer Build 107270 Linux) Ubuntu 10.04

-ERD50
__________________
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2012, 10:24 AM   #20
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Chicagoland
Posts: 11,959
Quote:
Originally Posted by FIREd View Post
I get the same error.

I open FIREcalc, click on the "investigate" tab, select "investigate changing my allocation" (for example), click "submit" at the bottom of the page and I get this:



I have not changed any of the default data.

I use Safari 5.1.2

Edit: no problem in Internet Explorer or Firefox. No problem either with Safari for iPad.
I'm starting to wonder if Safari may be a factor. Works perfectly on my desktop using IE. But I don't have a helpful troubleshooting suggestion, sorry...
__________________

__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 60% equity funds / 35% bond funds / 5% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FIRECalc Development Andy R FIRECalc support 46 02-12-2013 11:00 PM
Firecalc vs Fidelity RIP Huston55 FIRECalc support 41 04-25-2012 02:10 PM
FireCalc and partially indexed pensions Chuckanut FIRECalc support 1 12-12-2011 04:13 PM
In FIRECalc, why does CSP provide better result than % of Remaining Portfolio Model? nico08 FIRE and Money 0 10-26-2011 12:35 PM
How to properly identify a vested deferred defined benefit pension in FIRECalc? nico08 FIRE and Money 2 09-25-2011 08:51 PM

 

 
All times are GMT -6. The time now is 08:23 PM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.