Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
aarp medicare insurance
Old 09-18-2013, 01:11 PM   #1
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: Jan 2010
Location: dubuque
Posts: 618
aarp medicare insurance

I was wondering if anyone has aarp medicare complete plan 3 or plan 1. I notice one has no premium and no deductible for health plan or drugs. How does that work? are these plans good or not so good? do they get accepted easily? let me know what you think. thanks

frank
__________________

__________________
frank is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

AARP Medicare Complete
Old 09-18-2013, 03:37 PM   #2
Recycles dryer sheets
tomz's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 251
AARP Medicare Complete

My recently deceased Father-in-law had AARP United Healthcare Medicare Complete Plan 2, which is all that was available in FL. The cost was the same as Medicare Part B. He had small copays for Doc visits, copays for meds, copays for ER, copays for hospital, and an out-of-pocket max of $4900 (in network). The AARP plan was accepted everywhere. When he was hospitalized after a stroke, he got no bills from any Drs, no separate drug bills, no lab test bills, no radiology bills, just the daily deductible for 5 days. It was pretty good. When he was discharged to a Skilled care facility, the coverage wasn't as good as regular Medicare. Also, when it looked like he would need to go to a nursing home after the SNF and probably end up on Medicaid, he had to switch back to regular Medicare. He also had silver sneaker benefits (which he didn't use.) The AARP plan is more like the kind of insurance you get from your employer. Regular Medicare is a lot more complicated, but if you get the right supplement, pretty much everything is covered. Here in Florida, at least, the AARP plan, especially for hospitalizations, was very good.
__________________

__________________
tomz is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:26 PM   #3
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Oct 2008
Location: Naples
Posts: 2,161
Quote:
Originally Posted by frank View Post
I was wondering if anyone has aarp medicare complete plan 3 or plan 1. I notice one has no premium and no deductible for health plan or drugs. How does that work? are these plans good or not so good? do they get accepted easily? let me know what you think. thanks

frank
frank, there have been numerous discussions on the forum regarding Medicare Advantage plans and Medicare Supplemental plans. Just type that in the "search" bar and pick out any discussion you want. You'll probably find at least ten threads.
__________________
JOHNNIE36 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 07:23 AM   #4
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
travelover's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,871
Quote:
Originally Posted by JOHNNIE36 View Post
frank, there have been numerous discussions on the forum regarding Medicare Advantage plans and Medicare Supplemental plans. Just type that in the "search" bar and pick out any discussion you want. You'll probably find at least ten threads.

Slightly off topic, but where did the Google Search bar go that used to be at the bottom of the search pull down? I don't see it with either skin.
__________________
Yes, I have achieved work / life balance.
travelover is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 07:30 AM   #5
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
Quote:
Originally Posted by travelover View Post
Slightly off topic, but where did the Google Search bar go that used to be at the bottom of the search pull down? I don't see it with either skin.
I see it at the top of the page
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 08:46 AM   #6
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
travelover's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,871
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
I see it at the top of the page
Hmmm...but is this a site specific search like the previous one?
__________________
Yes, I have achieved work / life balance.
travelover is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 09:03 AM   #7
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Jul 2012
Location: Mississippi
Posts: 1,878
Quote:
Originally Posted by travelover View Post
Hmmm...but is this a site specific search like the previous one?
It's either depending on which radio button you select.
__________________
rbmrtn is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 09:05 AM   #8
Full time employment: Posting here.
Silver's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Orlando, Fl
Posts: 580
I have mine at the top of the search pull down. There is one at the top of the page as well. They both seem to be searches internal to this site.
__________________
You're only crazy if you're poor. If you have money, you're eccentric.
Silver is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 09:26 AM   #9
Moderator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Rocky Inlets
Posts: 24,406
Google site / internets search box is at the top for me, not in the drop down search box. I use Mozilla Firefox with AdBlock but it looks the same with Chrome and IE.
.
.
Attached Images
File Type: jpg Searchbox.jpg (23.8 KB, 51 views)
__________________
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2013, 10:54 AM   #10
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
travelover's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,871
Quote:
Originally Posted by MichaelB View Post
Google site / internets search box is at the top for me, not in the drop down search box. I use Mozilla Firefox with AdBlock but it looks the same with Chrome and IE.
.
.
Mystery solved! I'm using the blue (V1.0) skin which has no Google site specific search option.

Thanks, Michael. This is useful to know when directing newbies to do a search, as the non-Goggle search function sucks.
__________________

__________________
Yes, I have achieved work / life balance.
travelover is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


 

 
All times are GMT -6. The time now is 10:14 PM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.