Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
CNTRL-B BOLD for posts
Old 02-02-2019, 02:20 PM   #1
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 22,717
CNTRL-B BOLD for posts

It may just be my browser and an update, possibly my poor memory (but I don't think so - this time), or maybe I inadvertently changed a setting. But I could swear that:

When entering text in a post, I could select some text and hit CNTRL-B and it would put the bold 'tags' around the selected text. Same with CNTRL-I for italics.

Now, a CNTRL-B gets 'grabbed' by the browser (FireFox 65.0 on Ubuntu/Xubuntu 18.04), and opens my Bookmarks Manager, CNTRL-I opens "Page Info".

I'm on the v1.0 interface (blue, I find the green 2.0 gaudy), and the WYSIWYG editor.

TIA - ERD50
ERD50 is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-02-2019, 02:56 PM   #2
Thinks s/he gets paid by the post
VanWinkle's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Brighton
Posts: 1,551
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
It may just be my browser and an update, possibly my poor memory (but I don't think so - this time), or maybe I inadvertently changed a setting. But I could swear that:

When entering text in a post, I could select some text and hit CNTRL-B and it would put the bold 'tags' around the selected text. Same with CNTRL-I for italics.

Now, a CNTRL-B gets 'grabbed' by the browser (FireFox 65.0 on Ubuntu/Xubuntu 18.04), and opens my Bookmarks Manager, CNTRL-I opens "Page Info".

I'm on the v1.0 interface (blue, I find the green 2.0 gaudy), and the WYSIWYG editor.

TIA - ERD50
Not sure, I always highlight the text and then use the BOLD button on the left side near fonts.
__________________
Retired May 13th(Friday) 2016 at age 61.
VanWinkle is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 03:19 PM   #3
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
OldShooter's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: City
Posts: 5,502
Ctl-B, I, Z, and U all work for me. Bold, italic, undo, underline. And, of course the buttons.

FF60.5 on Win10
OldShooter is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 03:20 PM   #4
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 22,717
Quote:
Originally Posted by VanWinkle View Post
Not sure, I always highlight the text and then use the BOLD button on the left side near fonts.
Yes, but when my hands are already on the keyboard, it's easier to do a CNTRL-SHIFT and arrow keys to highlight some text, then CNTRL-B to bold it. Else, I have to take hands off the keyboard, grab mouse, aim it, and maybe scroll up on a long post, and scroll back down... Maybe several times in a post. I like highlighting to make things more readable. Well, that assumes anyone is actually reading them!

Not the end of the world, but if there is a simple fix I'm missing, I'd really like to be able to do it from the keyboard.

-ERD50
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 03:37 PM   #5
Moderator Emeritus
W2R's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: New Orleans
Posts: 44,025
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
Yes, but when my hands are already on the keyboard, it's easier to do a CNTRL-SHIFT and arrow keys to highlight some text, then CNTRL-B to bold it. Else, I have to take hands off the keyboard, grab mouse, aim it, and maybe scroll up on a long post, and scroll back down... Maybe several times in a post. I like highlighting to make things more readable. Well, that assumes anyone is actually reading them!

Not the end of the world, but if there is a simple fix I'm missing, I'd really like to be able to do it from the keyboard.

-ERD50
I agree about taking hands off the keyboard. Would rather not.

For some reason, I have always bolded things by typing in:

[ b]bolded stuff[ /b]

without the extra space after each left bracket so that it comes out

bolded stuff.

I just installed Firefox a few days ago to try it out again and compare with Microsoft Edge. What I got is Firefox version 65.0 . It does the same thing for me on my W10 laptop as it did for you with CTRL-B; shows me the bookmarks. Microsoft Edge just ignores the CTRL-B.
__________________
"It ain't over till it's over"
- - - Yogi Berra (1973)
W2R is online now   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 03:56 PM   #6
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 22,717
Quote:
Originally Posted by W2R View Post
I agree about taking hands off the keyboard. Would rather not.

For some reason, I have always bolded things by typing in:

[ b]bolded stuff[ /b]

without the extra space after each left bracket so that it comes out

bolded stuff.

I just installed Firefox a few days ago, to try it out again, and it does the same thing for me as it did for you with CTRL-B. Microsoft Edge just ignores the CTRL-B.
Ahhh, yes. I have done that sometimes when editing [ b], [ i], [ -], etc. That is an option, thanks for reminding me.

Did some more googling, it does seem to be Firefox thing, but seemed to have happened longer ago, not sure why it as a recent thing for me. No easy answers (rebuild FF from source? - no thanks), but the above is a work-around.

-ERD50
ERD50 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Don't see my posts in New Posts Section lawman3966 Forum Admin 2 06-03-2015 02:28 PM
Threads read still show up as unread (bold) using "back" ladelfina Forum Admin 3 05-27-2007 06:18 PM

» Quick Links

 
All times are GMT -6. The time now is 09:53 PM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.