Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2023, 07:17 AM   #101
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
target2019's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: On a hill in the Pine Barrens
Posts: 9,725
Firefox is ignoring the flag fix suggested a year or so ago. I mentioned that future browser updates may change its usefulness.


What you see in my post now (an extra blank paragraph) is happening in Firefox 112.0 which I just updated to.


I don't use Firefox with the forum, so I checked my Message Editor Interface, which is set to a default Enhanced Interface. And I left it at the Enhanced setting.


As you see, when I hit the Enter (Return) key, this itty bitty edit box has an editor that takes over, and puts in an extra line break (br in the source). Where two breaks would suffice, it puts in three! What you are typing in the box is outside the control of the browser. When you preview your reply, and look at the page source (right-click on the page), you'll see the over-abundance of line breaks being inserted.


What you should also note is that your previewed reply is appearing in a table (in the html). If I use Shift + Enter twice, instead of Enter, I get the desired result.

Within the table, the forum editor is not allowing paragraphs (these are <p> in html. Instead it is using <br> only, which means a new line, and not paragraph.
I suppose the next troubleshooting step would be to change the forum editor setting, and try these experiments again.


Quote:
Message Editor Interface
When posting messages to the forums or other members, there are three interface types available to you. The simplest of these is a simple text box, while the last is a fully-fledged WYSIWYG editor, which allows you to format your text as you want it and see the results immediately.

Depending upon the capabilities of your web browser, you may not be able to use all of these options. If you experience problems when posting messages, try switching to a different interface type.
Message Editor Interface:
target2019 is online now   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-17-2023, 07:23 AM   #102
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Lsbcal's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: west coast, hi there!
Posts: 8,809
Another test with Firefox 112.0.
Getting double spacing now?
Will remove this post if I get double spacing.
My PC runs Windows 10 (up to date)

EDIT: not removing this post as I don't see the problem mentioned by others.
Lsbcal is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2023, 07:24 AM   #103
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
target2019's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: On a hill in the Pine Barrens
Posts: 9,725
I changed the Message Interface Editor to Standard.
Let's see what happens.
Are things satisfactory?

Above I used the Enter key once after line 1 and line 2. After the third line I used Enter key twice.

How are things with you?
target2019 is online now   Reply With Quote
Old 04-17-2023, 07:27 AM   #104
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
target2019's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: On a hill in the Pine Barrens
Posts: 9,725
Now I am back in my Brave browser, which is Chrome-based.
Just an Enter before this line.

And now two line breaks.
And just one.

And two. But we'll lose some edit features, probably, going from Enhanced to Standard...
target2019 is online now   Reply With Quote
Old 04-17-2023, 07:29 AM   #105
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 26,899
Quote:
Originally Posted by target2019 View Post
I changed the Message Interface Editor to Standard.
Let's see what happens.
Are things satisfactory?

Above I used the Enter key once after line 1 and line 2. After the third line I used Enter key twice.

How are things with you?
Ahhh, I've been on Standard forever, I guess. I also use the ERv1.0 selection on the lower left corner.

-ERD50
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2023, 07:32 AM   #106
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern IL
Posts: 26,899
Quote:
Originally Posted by ERD50 View Post
Ahhh, I've been on Standard forever, I guess. I also use the ERv1.0 selection on the lower left corner.

-ERD50

OK, switched to 'enhanced' what is the difference? IS it WYSISYG for bold underline?



Ahh, yes, that's it. IIRC, it caused some other problems for me? I don't recall.


But what about the double lines? Here's 3 in a row, one 'enter'.
2nd
3rd - now 2 enters


and that's all. -ERD50


PS/edit - OK, so one enter is OK, but 2 enters doubles it up ? I dunno, weird, I''m going back to standard.
ERD50 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2023, 04:09 AM   #107
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
JoeWras's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 11,702
OK, I wasn't sure what this "Messaged Editor Interface" was.

So, for the record:
- Choose "User CP" from the options bar
- Choose "Edit Options" from the "Settings and Options" group on the left

I changed to standard and let's see if sanity is restored.

I'm going to assume this works, and if so, I give 2019 Thank Yous to "target2019", because target finally found a fix for me, which was testing my sanity, as many others were reporting no problem.

I don't think the change in editor style has much impact on me from what I can see right now, so I'm good with this. I see tags instead of wysiwig. Who cares? I was creating documents with tags since 1985. I can also drive a stick shift.

EDIT: that fixed it! 2019 times two thanks to target 2019.

IT WORKS!
__________________
Retired Class of 2018


JoeWras is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2023, 07:42 AM   #108
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
target2019's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: On a hill in the Pine Barrens
Posts: 9,725
You're welcome, JoeWras.

Beers for everyone!

🍺🍺🍺
target2019 is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2023, 03:59 PM   #109
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 2,359
Switched to Standard Interface
Just Testing
One Line
Two Line
Three Line
mountainsoft is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Don't see my posts in New Posts Section lawman3966 Forum Admin 2 06-03-2015 02:28 PM
Spacing between sentences? RunningBum Forum Admin 78 10-24-2011 04:05 PM

» Quick Links

 
All times are GMT -6. The time now is 09:15 PM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.