Join Early Retirement Today
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-21-2018, 10:23 PM   #21
Moderator
Jerry1's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 4,107
Quote:
Originally Posted by redduck View Post
I'm getting Bergdoff/Goodman lingerie ads. Some great stuff. Thanks for fixing whatever was broken. However, given a choice, I'd like to have my Victoria Secret ads return.
You realize that the ads are generated from your browsing history - right? If you want Victoria Secret ads, you have to visit their site more often.


Anyway, I installed Ad Blocker and the site operates much better. Thank you for the advice. Personally, I'm willing to put up with ads and even click on them from time to time because I understand that it creates a revenue stream for something I get for free (this site). However, like most advertising today, they have become so intrusive that it degrades the experience of the site. What a shame.
Jerry1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 Early Retirement and Financial Independence Forum Today - It's Totally Free!

Are you planning to be financially independent as early as possible so you can live life on your own terms? Discuss successful investing strategies, asset allocation models, tax strategies and other related topics in our online forum community. Our members range from young folks just starting their journey to financial independence, military retirees and even multimillionaires. No matter where you fit in you'll find that Early-Retirement.org is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with our members, see fewer ads, upload photographs, create a retirement blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-22-2018, 04:55 AM   #22
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NC
Posts: 15,908
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
Must be something on my end. I’m getting sporadic use of the drop downs, no one else seems to see that. I’ll start digging...
Quote:
Originally Posted by rbmrtn View Post
I don't think so. With the ad blocker turned off the drop downs don't work for me either but that is probably due to the page reload being so slow. With the ad block on they work fine.
Quote:
Originally Posted by Snidely Whiplash View Post
I get the same thing on both my iPad and PC running Win10. The quick links and search tabs only function abut 25% of the time.
Quote:
Originally Posted by pb4uski View Post
I've been experiencing the same issue.... just installed AdBlockPlus and it solves it.

I don't mind the ads but when it starts spoiling the user experience.....
I’ve never run AdBlock (Plus) and never had a problem before a few weeks ago. So I gather something has changed. I don’t begrudge any site from collecting revenue or running ads, but when it interferes with the basic performance of the site - that seems a bridge too far. Running slow is one thing, but disabling drop down functions, really?
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 40% equity funds / 35% bond funds / 25% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 05:05 AM   #23
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Sep 2014
Location: The Great Wide Open
Posts: 2,525
No problems here, No AdBlock, same as it ever was.
Winemaker is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 06:05 AM   #24
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: May 2015
Location: Atlanta suburbs
Posts: 633
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
Iíve never run AdBlock (Plus) and never had a problem before a few weeks ago. So I gather something has changed. I donít begrudge any site from collecting revenue or running ads, but when it interferes with the basic performance of the site - that seems a bridge too far. Running slow is one thing, but disabling drop down functions, really?
I agree, Midpack; there seems to be a problem.

And I have AdBlocker Plus, and I have had it for a long time, so that has nothing to do with the problem. And like you said, the slowdown started 15-20 days ago.

I also clean out history, cookies etc frequently so that's not it either. In fact I just did it, and it's still awfully slow right now. I think I will try with Firefox instead of Chrome and see if that makes it any better.
DEC-1982 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 06:07 AM   #25
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: May 2015
Location: Atlanta suburbs
Posts: 633
Interestingly, firefox is much faster. I will have to spend some time to understand why Chrome is so much slower.
DEC-1982 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 08:20 AM   #26
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NC
Posts: 15,908
Quote:
Originally Posted by DEC-1982 View Post
Interestingly, firefox is much faster. I will have to spend some time to understand why Chrome is so much slower.
I’m having this experience on Safari/iPad FWIW

And there are 4-5 forums I use daily, none of the others have changed WRT performance. Though it could still be something unique in how ER.org interacts with something (iOS, etc.) on my end. I just want to restore functions, I hate to resort to AdBlock...
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 40% equity funds / 35% bond funds / 25% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 09:22 AM   #27
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Jul 2012
Location: Mississippi
Posts: 1,894
I tried a few browsers, Chrome and firefox both have slow loading issues. IE11 with out ad blocking, seems to fine. Many browsers are related and based off the same engine, gecko , blink, webkit etc so it could have something to do with the engine the browser is using.


Also it was working fine, without ad blocking, until a few weeks ago with chrome.
rbmrtn is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 09:29 AM   #28
Thinks s/he gets paid by the post
street's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 3,392
I still believe there is a strong possibility that internet regulations have changed in the US has some effect on how things work now. Do some research and come up with your take what is happening and changes that could occur with deregulation.
street is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 09:34 AM   #29
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Dawg52's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Central MS/Orange Beach, AL
Posts: 8,598
No problems with my Lenovo Chromebook. Response time is the same as always.....fast.
__________________
Retired 3/31/2007@52
Investing style: Full time wuss.
Dawg52 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 10:28 AM   #30
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Jul 2012
Location: Mississippi
Posts: 1,894
I found an addon for chrome and firefox called IEtab that renders a web page using IEs engine. I installed on chrome, then opened ER.org with it , with no ad block and the issues are not there, it loads fast and drop downs work.

https://chrome.google.com/webstore/d...lated?hl=en-US
rbmrtn is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 10:34 AM   #31
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: Nov 2016
Location: Washington State
Posts: 1,434
I hadn't heard of ER.org. I figured it must be an "early retirement" web site, but it takes me to an "Employment Research" site? Are you really all looking for employment?
mountainsoft is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 11:01 AM   #32
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 953
This is a video showing the lower LH corner of the screen. From the Portal screen, at the beginning. Clicked this thread link. You can see that it takes 60 seconds before the screen refreshes to the first new post.

This was recorded on my second computer. No Ad Block Plus.

My first computer, which now had Ad Block Plus, refreshes near instantaneous.

Firefox browser, Windows 10.
Attached Files
__________________
Well it's all right, we're heading to the end of the line...
Clone is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 12:12 PM   #33
Moderator
sengsational's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,988
^ And they wonder why ad blockers are so popular!

PS: What did you use to capture that video?
sengsational is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2018, 12:29 PM   #34
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 953
Quote:
Originally Posted by sengsational View Post
^ And they wonder why ad blockers are so popular!

PS: What did you use to capture that video?
Open PowerPoint:
Insert Screen Recording:
Select area to record:
Windows key + Shift + R:
-records video-
Windows key +Shift +Q (or hit the stop symbol in the toolbar):
Then Right Click the video (now in PowerPoint)
Save Media as...
__________________
Well it's all right, we're heading to the end of the line...
Clone is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2018, 03:10 PM   #35
Administrator
Janet H's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pacific NW
Posts: 5,759
Quote:
Originally Posted by Walt34 View Post
Same here.

To my knowledge there haven't been any changes in the forum software.
No changes.

Quote:
Originally Posted by audreyh1 View Post
I've had trouble with the "Congratulations Google User" (or something like that) popping up on my iPad the last couple of weeks.
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
Must be something on my end. Iím getting sporadic use of the drop downs, no one else seems to see that. Iíll start digging...
Quote:
Originally Posted by Snidely Whiplash View Post
I get the same thing on both my iPad and PC running Win10. The quick links and search tabs only function abut 25% of the time.
There have been recent updates to almost all browsers and several big updates to windows. Please make sure you have updated as there are some important security patches that were released. The windows update in particular may take several hours. Some of these updates affect how ads display or load. If ads are hanging up your page loads, this is likely the underlying issue.

If you are getting weird popups like above mentioned "hello google user" then at some point you clicked on an unwanted bit of adware somewhere on the internet and got cookied up. Delete your cookies and cache and do a restart to clean this up. You should not be seeing any popups here.
__________________
E-R.org Custom Google Search | Meddle not in the affairs of dragons, for you are crunchy, and taste good with ketchup.
Janet H is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2018, 03:59 PM   #36
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 7,011
I'm getting some popup ads as of a couple of weeks ago. Only on e-r.org and no other sites. Avast aborts them and flags them as malware. I am not running any pop-up blockers.

Also starting a couple of weeks ago, my Chrome browser has been getting infected with popup adware. Avast doesn't block it but uninstalling Chrome and running Malware bytes adwcleaner gets rid of it. I can't say for sure what site that happens from. I just left Chrome uninstalled until I have more time to research the issue.
__________________
Even clouds seem bright and breezy, 'Cause the livin' is free and easy, See the rat race in a new way, Like you're wakin' up to a new day (Dr. Tarr and Professor Fether lyrics, Alan Parsons Project, based on an EA Poe story)
daylatedollarshort is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 10:33 AM   #37
Give me a museum and I'll fill it. (Picasso)
Give me a forum ...
Midpack's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NC
Posts: 15,908
OP here. Today ER.org on my iPad/Safari is quick again and all the dropdowns are working again. No changes or updates. Beyond me...

And the site worked fine for me on PC/Win 10 all along.
__________________
No one agrees with other people's opinions; they merely agree with their own opinions -- expressed by somebody else. Sydney Tremayne
Retired Jun 2011 at age 57

Target AA: 40% equity funds / 35% bond funds / 25% cash
Target WR: Approx 2.5% Approx 20% SI (secure income, SS only)
Midpack is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 01:57 PM   #38
Administrator
MichaelB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sheltered in place
Posts: 32,715
Let us give thanks and sacrifice 5 emojis to the internet gods for this.
MichaelB is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 02:04 PM   #39
Thinks s/he gets paid by the post
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,679
I still use Windows 7, but I see the swirly swirl (=page still loading) just about everywhere I go on this site anymore. Dunno why.
tmm99 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 05:52 AM   #40
Full time employment: Posting here.
 
Join Date: May 2015
Location: Atlanta suburbs
Posts: 633
Quote:
Originally Posted by Midpack View Post
OP here. Today ER.org on my iPad/Safari is quick again and all the dropdowns are working again. No changes or updates. Beyond me...

And the site worked fine for me on PC/Win 10 all along.
After seeing your post, I tried the Chrome browser today; I had been using Firefox for the last 3 days. Sure enough, like you, I find that Chrome with Early-Retirement.org is working well today. My use of Chrome is with a Windows PC.

The mysteries of Intel, Windows, browsers and the Internet !!!
DEC-1982 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My ER.org format suddenly changed Lsbcal Other topics 2 11-03-2016 10:55 AM
Forum fill-in slowed by ad servers? Telly Forum Admin 14 10-13-2015 04:26 PM
Stock Market Seems to Be Taking A Dive While ER.ORG Has Been On Other Assignments haha FIRE and Money 84 06-27-2008 01:56 PM
E-R.org's servers and "Monday morning syndrome" Nords Forum Admin 2 11-13-2007 07:30 PM
Moving Servers (Friday 8:00 am EST) Andy R Forum Admin 15 02-09-2007 08:00 PM

» Quick Links

 
All times are GMT -6. The time now is 12:40 AM.
 
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.